logó 2

Nincs lehetetlen

Ingatlan ügyvéd

Miért engem válasszon?

Bízza rám képviseletét jogi ügyeiben

Amennyiben rám bízza képviseletét biztos lehet:

- A korrekt ügyintézésben,

- A folyamatos tájékoztatásban,

- Valamint abban, hogy szakmai tapasztalatom és naprakész jogszabályi tájékozottságom az elérhető legjobb eredményhez segíti

Ingatlanjog

ingatlan adás-vétel

Ingatlan adásvétel

Egy ingatlan eladása, vagy vétele nagy körültekintést igényel. A vásárlás céljától függően számos körülményt mérlegelnie kell a vásárlónak. Ilyen lehet az ingatlan kialakítása, környezete, megközelíthetősége, de a befektetési célból vásárlók számára az ingatlan jövedelemtermelő képessége a legfontosabb tényező.

Elengedhetetlen az ingatlan jogi állapotának is a vizsgálata a vásárlás előtt. Tulajdont alapvetően csak tulajdonostól szerezhetünk, ezért a vásárlandó ingatlan tulajdonosának és az ingatlannak az azonosítása nem maradhat el. Az ellenőrzés megakadályozhatja egyrészt, hogy olyan személy adjon el egy ingatlant, melynek nem tulajdonosa, másrészt, hogy a vevő olyan személynek fizesse ki az ingatlan vételárát, vagy annak egy részét, aki nem volt jogosult az ingatlant értékesíteni.

Az ingatlan és az eladó személyének az ellenőrzése, valamint az adásvételi szerződés megkötése előtt megfelelő jogi segítség igénybe vétele nélkül pénz átadása az eladónak nagy kockázattal jár a vevő számára.

Ingatlan átruházás

Az ingatlan tulajdonjogát a tulajdonos változásnak az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése keletkezteti. Az ingatlan átruházását megfelelő tartalmú és formájú okiratba kell foglalni. Ezért hiába fizeti ki a vevő az eladónak az ingatlan vételárát és hiába foglalják ezt egymás között írásba, ezen okirat alapján a vevő nem fog tulajdonjogot szerezni.

Földhivatali ügyintézés

Az ingatlan-nyilvántartás tartalmazza az ingatlanoknak és az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett személyeknek a jogszabályban meghatározott adatait.

Az ingatlan-nyilvántartásba,mint közhiteles hatósági nyilvántartásba való bejegyzés kérelemre vagy hatósági megkeresésre indul…

Haszonélvezet

Haszonélvezeti jog létrejöttéhez  annak ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzése szükséges.

Amennyiben az ingatlanon vagy az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett jogon jogszabálynál fogva keletkezik haszonélvezet, azt az ingatlan-nyilvántartásba be kell jegyezni; ha ez elmarad, a haszonélvezeti jog a dolognak rosszhiszemű vagy ingyenes megszerzőjével szemben érvényesíthető…

Az egyezmény próbája az éles helyzet, addig csak üres szó.”

James Powell

01

Kapcsolat felvétel

Egy szakmai konzultáció során, közösen áttekintjük ügyét és mindenre kiterjedő tájékoztatást kap.

02

Rendszeres tájékoztatás

Folyamatosan tájékoztatom ügyének állásáról.

03

Megoldás

Az ön érdekeinek megfelelően, minden tudásommal képviselem ügyét.

Lépjen velem kapcsolatba, hogy segíthessek!

Kérjen ingyenes visszahívást!

Gyors konzultáció

1997-óta az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva.

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában 36068869 kamarai azonosító számon nyilvántartott egyéni ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amelyek az ügyféljogra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu és www.bpügyvedikamara.hu honlapon találhatóak.