Keresés
Close this search box.
logó 2

Családjogi és válóperes ügyvéd

Forduljon hozzám bizalommal

válóperes ügyvéd

Miért engem válasszon?

Bízza rám képviseletét családjogi és válóperes ügyeiben

Amennyiben rám bízza képviseletét biztos lehet:

- A korrekt ügyintézésben,

- A folyamatos tájékoztatásban,

- Valamint abban, hogy szakmai tapasztalatom és naprakész jogszabályi tájékozottságom az elérhető legjobb eredményhez segíti

Segítség a legnehezebb helyzetben

Családjog

válás

Válóper

A bíróság a házasságot bármelyik házastárs kérelmére felbontja, ha az teljesen és helyrehozhatatlanul megromlott.

A házasság teljes és helyrehozhatatlan megromlását állapítja meg  a bíróság különösen abban az esetben, ha a házastársak között az életközösség megszűnt, és annak helyreállítására – az életközösség megszűnéséhez vezető folyamat, illetve a különélés időtartama alapján – nincs kilátás.

A bíróság a házasságot a házasság megromlásához vezető folyamat feltárása nélkül is felbonthatja, ha azt a házastársak végleges elhatározáson alapuló, befolyásmentes megegyezésük alapján közösen kérik.

Gyermekelhelyezés & Tartásdíj

Amennyiben a felek a házasságuk felbontását egyező akaratnyilvánítással kérik, akkor a házasság felbontására akkor van lehetőség, ha a házastársak a közös gyermek tekintetében a szülői felügyelet gyakorlása, a különélő szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás, a gyermek tartása, a házastársi közös lakás használata, valamint – ez iránti igény esetén – a házastársi tartás kérdésében megegyeztek, és perbeli egyezségüket a bíróság jóváhagyta.

vagyonmegosztás

Vagyonmegosztás

A házasság felbontása együtt jár természetesen a házastársak közös vagyonának a megosztásával. A házassági vagyonjogi kérdések nem lehetnek részei azonban a felek között a házasság felbontása tárgyában kötött egyezségnek. A házassági felbontása iránti kereset – bizonyos kivétellel – nem kapcsolható össze a házastársak vagyoni viszonyaival összefüggő keresettel. A házastársi közös vagy megosztása tárgyában a bíróság külön perben dönt.

Nem tartoznak azonban a közös vagyonba azok a vagyontárgyak, terhek és tartozások, amelyek különvagyonnak minősülnek. Így nem képezi a közös vagyon részét, pl. a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy, vagy a házastársi vagyonközösség fennállása alatt valamelyik fél által örökölt vagy ajándékba kapott vagyontárgy sem.a

Nem hagyom cserben!

Dr. Szabó G. Zoltán

01

Kapcsolat felvétel

Egy szakmai konzultáció során, közösen áttekintjük ügyét és mindenre kiterjedő tájékoztatást kap.

02

Rendszeres tájékoztatás

Folyamatosan tájékoztatom ügyének állásáról.

03

Megoldás

Az ön érdekeinek megfelelően, minden tudásommal képviselem ügyét.

Lépjen velem kapcsolatba,hogy segíthesek!

Kérjen ingyenes visszahívást!
Gyors konzultáció

1997-óta az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva.

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában 36068869 kamarai azonosító számon nyilvántartott egyéni ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amelyek az ügyféljogra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu és www.bpügyvedikamara.hu honlapon találhatóak.